Första träningen?

  • Du funderar kanske på att börja träna Ju-Jutsu? Det tycker vi låter helkul, hos oss är alla välkomna, både killar och tjejer, unga och gamla! Här nedan finns lite information som kan vara bra att tänka på före och i samband de första försiktiga träningspassen.

 

  • Ta med träningskläder. Shorts och t-shirt duger bra, men om du har kan det vara bra med träningskläder som täcker armbågar och knän. Ju-Jutsu tränas barfota så du behöver inga träningsskor. Sedan, när du bestämt dig för att fortsätta träna, behöver du en Ju-Jutsudräkt. Det kan du köpa genom klubben.

 

  • Det finns ett speciellt datum då träningsavgiften skall betalas, titta i Klubbalmanackan. Du får prova på att träna hos oss och behöver inte betala träningsavgift innan du bestämt dig för att fortsätta. Träningsavgiften är 350 kr/termin för barn och 450 kr/termin för vuxna.

 

  • Kom alltid i tid! Träningen börjar med att instruktören och eleverna hälsar på varandra i en särskild traditionell hälsningsceremoni. Detta kan verka lite konstigt första gången, men instruktören visar hur det skall gå till så det är bara att lyssna och lära.

 

  • Lyssna alltid på instruktören och gör alltid som instruktören säger! Detta är viktigt både för säkerheten och för att träningen skall bli effektiv och rolig. Instruktören hjälper dig alltid med svåra saker och du kan fråga så fort du undrar något eller inte förstår.